Nuorisotoiminta

Nuorisojaoston yhdistetty koulutus ja saunailta pidettiin 21.5

 

Aurinkoisena lauantaiaamuna  kuusitoista tiedonjanoista nuorukaista kokoontui osastolle opiskelemaan urakan perusteita ja ASPAn urakkalaskenta ohjelmaa.  Aamupalan ja kotitekoisen pullan voimin jaksettiin opiskella lounaaseen saakka.   Kouluttajana meillä oli liiton puolelta Kähkösen Ari. Hän veti hyvän ja monipuolisen paketin, josta ei käytännön esimerkkejä puuttunut. Arille kiitokset vielä näin jälkikäteen.

 

Koulutuksen jälkeen lähdettiin suunnistamaan Helsingin Punavuoreen, mistä meille oli varattu sauna poreammeineen ja eväineen. Oli aurinkoinen ja lämmin päivä ja mihin menee meidän nuorisojaosto? No tietysti kellariin saunomaan. Päivänvalon puute ei menoa haitannut ja hauskaa oli.

 

Saunomisen ja Suomen pelin ohessa suunnittelimme nuorisojaoston toimintaa, miten haluamme toimia? Enemmistö oli sitä mieltä, että mitään kuukausi kokouksia ei tässä vaiheessa haluta vaan tavataan aina kun järjestetään jotakin ja siellä mietitään missä merkeissä nähdään seuraavan kerran. Toivomuksena oli, että nämä tapahtumat pitäisivät sisällään vaihtelevan koulutus osuuden missä käsiteltäisiin mm. ammattiosaston ja liiton ajankohtaisia asioita, sekä vapaata keskustelua esim. siitä miten eri yrityksissä menee.  Seuraava tapahtuma on syyskuun alussa ja siitä tarkemmat tiedot tulevat lähiaikoina.

 

Meille Teemun kanssa on tärkeää, että nuorisojaoston toiminta on sen näköistä, mitä nuoret itse haluavat sen olevan. Näiden toiveiden pohjalta haluamme sitä myös jatkossa kehittää.

 

Mielenkiintoisia keskustelua syntyi ja ajatusten vaihtoa illan aikana riitti. Kiitokset vielä kaikille osallistujille! Meillä oli hieno porukka koolla ja nähdään sitten syyskuussa.

 

Lämmintä ja aurinkoista kesää!

Teemu ja Anniina

Tiukkaa opiskelua
Takana istuvat osastotoimitsijamme Jari Räsänen ja nuorisojaoston puheenjohtaja Teemu Vanninen.
Osa meidän komeasta nuorisojaostosta.

Nuorisojaoston kokous pidettiin 19.1.2017.

 

Osastomme puheenjohtaja Seppo Jormanainen kertoi kikystä ja ISS:n tilanteesta. Niiden lisäksi keskusteltiin työtilanteesta, sähköliiton uudesta organisaatiosta sekä muista osaston ja liiton ajankohtaisista asioista. Tärkein oli nuorisojaoston 2017 vuoden ohjelman teko ja yhteistyöllä se saatiin valmiiksi.

Kurssit ja koulutukset nousivat tärkeään rooliin, esimerkiksi työehtosopimuksen, urakkalaskennan ja määräysten tuntemista pidettiin koko työporukan yhteisenä etuna. Nuorisojaostomme osallistuu kaikkiin näihin liiton järjestämiin koulutuksiin.

Kokous oli rento, avoin ja keskusteleva. Meitä oli yhteensä 12 paikalla pääkaupunkiseuduln eri sähköalan yrityksistä. On hyvä ja hyödyllistä tietää, miten eri firmoissa menee. Eräästä yrityksestä pari asentajaa olivat saaneet lomautuslaput. Toisen yrityksen asentaja kertoi, että heiltä saattaisi löytyä kavereille töitä.

Näinhän se parhaten toimii, mitä enemmän eri yrityksistä meillä on porukkaa, sitä parempaa ja kattavampaa toimintamme on.

Kokouksen päätyttyä kävimme Kuja bistrossa syömässä.

Käy katsomassa ohjelmamme nuorisotoiminnan sivuilta ja ilmoittaudu mukaan itsellesi mieleiseen tapahtumaan.

 

Nuorisojaosto