Sekalaista

 

Helsingin Sähköalantyöntekijät ry:n kevätkokous

 

Helsingin Sähköalantyöntekijät ry:n kevätkokous pidettiin osaston toimistolla tiistaina 12.4. Keväkokous rutiinit hoidettiin totutun kaavan mukaan ja asiat oli jäsenistön mielestä hyvin hoidettu.

 Toiminta oli viime vuonna erittäin vilkasta. Koulutus, jaostotoiminta ja jäsenistön yhteistilaisuudet keräsivät paljon jäseniä osaston toimintaan mukaan. Jäsenten yhteisiä tilaisuuksia toivottiin lisää. Suuret tilaisuudet, jotka ovat tarkoitettu kaikille jäsenille ja heidän perheille, koettiin hyväksi yhteishengen kohottajaksi.


Kokouksessa valittiin osastolle uusi puheenjohtaja. Seppo Jormanainen valittiin yksimielisesti puheejohtajaksi.

 

Kokouksessa toivottiin osasto 049:n  osallistuvan Työvän vapun viettoon. Joten kokous päätti että, Osasto 049 avaa ovensa vappupäivänä 1.5 klo 9.00
Tarjolla Vappujuomaa ja pientä purtavaa. Tervetuloa
Tilaisuuden jälkeen siirrymme Hakaniementorille, jossa alkaa järjestäytyminen perinteiseen Vappukulkueeseen.

 

 

OSASTO 049 TYÖVÄENVAPPU

 

 

 

 

Osaston Eläkeläisjaosto piti kokousta osastolla 27.2.2017. Paikalle oli saapunut mukavasti väkeä. Kokouksesa keskusteltiin vilkkaasti kuluvan vuoden tapahtumista. Tulevista tapahtumista tiedoitetaan lähemmin. Jäsenlehti Vasaman jakelu herätti myös vilkkaan keskustelun ja toiveena olikin päättäjille, että eläkeläisiäkään ei unhdettaisi lehden postitusta päätettäessä.

Osasto 049 hakee osastotoimitsijaa

 

Helsingin Sähköalantyöntekijät ry hakee osa-aikaista toimitsijaa. Toimitsijan työhön kuuluu mm. työmaavalvonta, jäsenhankinta, koulutustehtävät ja erilaiset toimistotyöt.

Tehtävä hoitaminen vaatii hyvää ay-liikkeen kokemusta, suunnittelukykyä ja toimisto-ohjelmien hallintaa. Vapaamuotoiset hakemukset ja CV osastolle joko sähköisesti tai postitse 11.12.2015 mennessä.

toimisto@osasto049.fi

Paasivuorenkatu 2C 05300 Helsinki

050-3604313

 

 

 

 

 

Syyskokous

 

 Osasto 049:n syyskokous pidetään 13.11.2015 kello 17. Paikkana on Helsingin Työväentalo (Paasitorni) ja kokoustila on Siltasaarisali 1krs. Osoite on Paasivuorenkatu 5.

Kokouksessa käsitellään osaston sääntöjen mukaiset asiat. Osaston kaikki jäsenet tervetuloa.

Osasto 049 hallitus

 

 

 

 

 

 

Napakymppi!

Nuorisojaosto kokoontui lauantaina 24.9 osastolle klo 9.30, viettämään yhteistä päivää saunomisen, koulutuksen ja kartingin merkeissä. Yhteensä Meitä oli 21 osallistujaa. Päivä alkoi aamulla työehtosopimuskoulutuksella, jota tuli pitämään osastokouluttajamme Juha Alatalo. Koulutuksessa nuorilla oli mahdollisuus kysyä työehtosopimuksesta juuri heitä kiinnostavia asioita ja saada apua ja vastauksia ongelmiin joita he olivat työelämässä kohdanneet. Tästä koulutus osiosta saimme paljon kiitosta jälki käteen. He olivat oppineet koulutuksessa paljon uusia asioita ja saivat vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin. Kiitokset Juhalle!

Kartingia ajettiin hyvin kilpailuhenkisissä tunnelmissa. Jokainen sai ajaa puolituntia ja täytyy myöntää, että itsekin ihan yllätyin, miten hauskaa se oli. Voittaja oli Frank Hagelberg, toinen sija meni Marko Karjanmäelle  ja kolmanneksi ajoi Tomas Korhonen. Hikisen kartingin jälkeen lähdimme Ruoholahteen saunomaan, syömään ja viettämään iltaa.

Meillä oli koolla hyvin keskusteleva porukka, jossa oli niin vanhoja tuttuja kuin uusia kasvojakin. Tällä kertaa aina niin mies voittoiseen porukkaamme naisenergiaa tuli tuomaan Mira. Hienoa Mira kun uskaltauduit lähteä mukaan ja tsemppiä Kuopioon! Toivottavasti myös jatkossa saamme lisää naisväriä mukaan.  Meillä on loistava porukka, johon kannattaa lähteä rohkeasti mukaan.

Illan aikana kävimme monia kiinnostavia keskusteluita mm liitosta, ammattiosaston ja nuorisojaoston toiminnasta sekä työelämän haasteista. Juuri nämä vapaat keskustelut olivat mielestämme päivän parasta antia, niissä uskalletaan puhua niistä vaikeimmistakin työelämän haasteista, joista ei ehkä ison porukan edessä uskalleta tai kehdata kysyä. Tiedon jakaminen oli yksi tärkeä osa keskusteluita, sillä joukossa oli useita urakkatöissä olevia asentajia, sekä aloittelevia kärkimiehiä. Teemu myös puhui asentajille siitä, että häneen voi olla yhteydessä  jos  jotain kysyttävää tulee ja hän auttaa parhaansa mukaan.

Nuorisojaoston toimintaa haluttiin jatkaa samalla linjalla kuin tähänkin asti eli kokoonnutaan säännöllisen epäsäännöllisesti aina niin, että mukana on koulutusta sekä vapaata yhdessäoloa. Säännöllisiä kokouksia ei katsottu tarpeellisiksi mutta muutamia nuoria kiinnosti ammattiosaston toiminta.  Osallistujista puolet olivat vanhoja tuttuja joista melkein jokainen oli upeasti saanut uuden kaverin mukaan tapahtumaan. Kun jokainen osallistuja kertoo työkaverilleen tapahtumistamme, niin yhä useampi on kentällä tietoinen toiminnastamme ja lähtee ehkä itse ensi kerralla mukaan.

Toiminnassamme tärkeää on jäsenlähtöisyys ja se, että asentajilla on matala kynnys ottaa ammattiosastoon ja liittoon yhteyttä aina apua tarvitessa ja mielestämme nämä asiat toteutuvat hyvin juuri tällaisissa järjestämissämme tapahtumissa.

Suuret kiitokset kaikille osallistujille mahtavasta päivästä ja tulkaa ammattiosaston syyskokoukseen 11.11.2016 klo 17.00 Kirjantalolla!

Näkemisiin:

Teemu ja Anniina