#STOP

Sähköliitto lakossa perjantaina

14.9.2014

Sähköliiton hallitus päätti yksimielisesti, että Sähköalojen ammattiliitto ry toteuttaa kaikkia jäseniään koskevan poliittisen mielenilmauksen / työnseisauksen perjantaina 18.9.2015 klo 06.00 – 18.00. Työnseisauksen tarkoituksena on mahdollistaa Sähköliiton jäsenten osallistuminen palkansaajakeskusjärjestöjen järjestämiin poliittisiin mielenosoituksiin pääkaupunkiseudulla ja sen ulkopuolella. Mielenosoituksilla puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja vastustetaan hallituksen yksipuolisia päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja.

-Lakko on poliittinen mielenilmaus. Se ei siis ole työstä kieltäytymistä, koska se perustuu liiton päätökseen, muistuttaa Sähköliiton puheenjohtaja Martti Alakoski.

Lakko ei koske sähköä ja lämpöä tuottavia yksiköitä. 

Lakon ulkopuolelle jäävät:

 • tasavallan presidentin kanslia, valtioneuvoston ja eduskunnan toiminnalle välttämätön henkilökunta
 • ulkovaltojen edustustot
 • puolustus-, rajavartiosto-, poliisi- ja vankeinhoitolaitos
 • välttämättömät palo-, pelastus- ja vartiointipalvelut
 • hengen ja terveyden kannalta välttämättömät terveydenhoito-, sairaala- ja sosiaalitoimi sekä kotipalvelutoiminta
 • lääkäri- ja sairaankuljetus
 • välttämätön vesihuolto, puhtaan veden tuotanto, jakelua ja jäteveden puhdistus
 • eläinten ruokinta ja siihen kuuluvat välittömät hoitotyöt ja lain määräämät hätäteurastukset
 • ammattijärjestöt ja niiden oppilaitokset sekä niiden toiminnalle välttämätön henkilökunta
 • kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten lämmitys, ilmastointi ja välttämättömät turvallisuuteen liittyvät tehtävät sekä kylmä- ja pakastelaitteiden huolto
 • Suomen rajojen ulkopuolella olevat työt sekä Suomessa työkomennuksella olevat ulkomaiset työntekijät

Lakko ei koske myöskään suojelutyötä, joka tehdään varallaolon aikana.

Teollisuudessa noudatetaan samoja toimintatapoja ja kellonaikoja, jotka muut teollisuusliitot ovat päätöksissään valinneet.

Lakkoavustusta ei makseta.

http://www.sahkoliitto.fi/?x21187=1489985

 

--

SAK:n, Akavan ja STTK:n tavoitteet yhteiskuntasopimus  neuvotteluissa

 

Pääministeri Juha Sipilän hallitus jätti työmarkkinajärjestöille elokuussa 2015 esityksen yhteiskuntasopimuksen solmimisesta. Sopimuksella hallitus ilmoitti tavoittelevansa Suomen kilpailukyvyn parantamista.

Palkansaajien keskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK jättivät neuvottelujen aikana omat esityksensä toimiksi kilpailukyvyn, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Hallitus ilmoitti kuitenkin 20. elokuuta lopettavansa neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta.

 

 

 

Työntekijät kokoontuvat mielenosoitukseen 18.9. – Sähköliitto myös mukana!

SAK, STTK ja Akava järjestävät yhteisen mielenilmauksen hallituksen mielivaltaa vastaan Helsingin Rautatientorilla perjantaina 18. syyskuuta kello 11 alkaen.

Mielenosoituksella puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja vastustetaan hallituksen yksipuolisia päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja. Hallitus ilmoitti tiistaina muun muassa vuosilomaoikeuden rajoittamisesta, sairausloman palkattomasta karenssipäivästä, arkipyhien palkattomuudesta sekä ylityö- ja sunnuntaikorvauksien leikkaamisesta pakottamalla.

Kaikki mukaan!

Sähköliitto kannustaa ammattiosastoja ja kaikkia niiden jäseniä osallistumaan sankoin joukoin mielenosoitukseen. Paikalle on kutsuttuna myös kaikkien eduskuntaryhmien edustajat.

Sähköliiton sivu

 

 

 

 

 

Nyt tarvitaan yhteistä voimaa!

 

Suomen hallitus on ilmoittanut leikkaavansa työntekijöiden työehtoja poikkeuksellisen rajulla tavalla kävelemällä pakottavalla lainsäädännöllä työehtosopimusten yli. Menettely on ennenkuulumaton suomalaisessa yhteiskunnassa, jota on rakennettu pitkäjänteisesti sopimisen kulttuurilla. Nyt tätä yhteisen rakentamisen kulttuuria ollaan romuttamassa. Hallituksen pakkotoimet ovat raju hyökkäys sopimisvapautta ja ammattiyhdistysliikettä vastaan.

Lisää tietoa

 

 

.

Lisätietoa SAK:n sivuilta tästä

SAK:n, Akavan ja STTK:n liittojen jäsenet osoittavat mieltään Helsingin Rautatientorilla perjantaina 18. syyskuuta kello 11 alkaen.

Mielenosoituksella puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja vastustetaan hallituksen yksipuolisia päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja. Hallitus ilmoitti tiistaina muun muassa vuosilomaoikeuden rajoittamisesta, sairausloman palkattomasta karenssipäivästä, arkipyhien palkattomuudesta sekä ylityö- ja sunnuntaikorvauksien leikkaamisesta pakottamalla.

STOP